Легкоатлети ДКФВ в складі збірної Дніпропетровщини стали першими на чемпіонаті України

27-28 січня в Запоріжжі

Легкоатлетичний чемпіонат УкраїниПройшли паралельно два легкоатлетичні чемпіонати України в приміщенні: командний та командний з баготоборств. Як повідомив тренер коледжу фізичної культури із Кам’янського Сергій Гужва, в складі збірної Дніпропетровської області виступали вісім його вихованців.

“Крім цієї вісімки в змаганнях приймали участь ще п’ятеро колишніх випускників ДКФВ, – розповідає С.Гужва. – Хоча нинішні студенти і не стали призерами цих змагань, але вони внесли свій вклад в загальний підсумок виступу збірної Дніпропетровщини, в складі якої виступали 75 спортсменів”. А кінцевий результат команди дуже добрий. Збірна Дніпропетровської області, набравши 531 очко (2+6+4) зайняла перше місце серед двадцяти шести колективів. Другою стала команда Черкаської області (447), третьою Харківської області (441).
Легкоатлетичний чемпіонат України“Перший день чемпіонату розпочався з виступів спортсменів в ходьбі на п’ять тисяч метрів серед жінок та молоді, – продовжує розповідати тренер ДКФВ. – Для Юлії Кушки змагання такого рівня вже не в дивину. А ось Тетяна Велика та Маргарита Повод дебютували на чемпіонаті країни. В жорсткій конкуренції (а хто казав, що в національних чемпіонатах виступати легко?, – прим. автора) молодий тренер ДКФВ Юлія Кушка посіла в загальному заліку дванадцяте місце з результатом 28.47,0. Серед молоді у неї девята позиція. Чотирнадцятою фінішувала Тетяна Велика (33.04,7). Відразу ж за нею розташувалась Маргарита Повод (33.04,9). На цій же дистанції дебютував і Денис Ярошевський. Тут разом йшли і чоловіки і молоді спортсмени. Потрібно відзначити, що для новачків було не просто адаптуватися до віражів на доріжці манежу. Незважаючи на те, що Денис зайняв останнє, одинадцяте, місце, він серед молоді показав шостий результат. До речі, і Велика, і Ярошевський встановили в Запоріжжі свої індивідуальні рекорди.

Легкоатлетичний чемпіонат УкраїниНа дистанції 2000 метрів з перешкодами виступав Владислав Селянкін. Майже всю дистанцію Влад біг тринадцятим. Але на фініші його обійшли два суперника і юнак залишився на останньому місці.

Наступним видом був біг на 60-метрівці. Богдан Курдес біг в найсильнішому третьому забігу. До речі, його суперником був тернопільчанин Олег Данилюк, якій і став чемпіонм України. Богдан пробіг четвертим (7,29 сек) і не попав до фіналу. В шостому забігу Максим Поляков фінішував шостим (із семи спринтерів). Показавши час 7,60 сек, Макс покращив свій індивідуальний рекорд. В восьмому забігу стартував Микита Коваль. Його результат 7,40 сек і сьоме місце в забігу. Якщо брати всіх 50 учасників змагань на 60-метрівці, то Богдан Курдес попав в двадцятку найкращих спринтерів.

В стрибках в довжину змагався минулорічний випускник ДКФВ Ігор Рикус (нині виступає за столичну команду, яку тренує колишя дніпропетровчанка Олена Голуб, – прим. автора). Ігор серед двадцяти спортсменів посів девяте місце з результатом 6 м 61 см.

На півторакілометровій дистанції виступав ще один колишній випускник ДКФВ Микола Мевша. Він серед двадцяти суперників посів п’те місце (4.03,21). Микола зараз займається у тренера Андрія Фатєєва і на цьому чемпіонаті захищав честь Дніпропетровської області.

Другий день чемпіонату розпочався з бігу на три тисячі метрів. Тут змагалися два мої вихованці Мевша Микола і Ігор Книжник (він захищав честь Київської області, – прим. автора). Більш досвідчений М.Мевша серед двадцяти стайерів посів шосте місце з результатом 8.46,75. Сьомим став І.Книжник (8.54,33). Обидва попали в десятку кращих спортсменів країни.

Дар’я Ставнича, виступаючи в шведській естафеті (200+400+600+800), бігла свою улюблену дистанцію чотириста метрів. Серед семи команд збірна Дніпропетровщини стала третьою.

Потрібно відзначити, що на чемпіонаті серед семиборців виступав представник СК “Прометей” (тренер В.Андросович) Руслан Малогловець. До п’ятого виду він йшов третім. Дуже добре пробіг 800 метрів (другий результат). Але невдалий виступ в секторі стрибків з жердиною (не взяв висоту і отримав “нуль” очків) відкинув його на сьоме місце серед шіснадцяти багатоборців”.