Легкоатлетична збірна Дніпропетровщини стала першою в чемпіонаті України

14-15 лютого в Сумах пройшов юніорський чемпіонат України з легкої атлетики в приміщеннях.

юніорський чемпіонат України з легкої атлетикиСеред двадцяти п’яти збірних команда Дніпропетровщини (представник В.В.Ярощук) стала першою.
Як розповів тренер Сергій Гужва, Кам’янський коледж фізичного виховання був представлений двома його вихованцями. Микита Коваль являється студентом третього курсу, а Ігор Книжник хоча вже і виступає за команду Київської області, та все ж очки приносить їхньому коледжу. “Микита Коваль навчається у нас, а тренується як в Кам’янському, так і в спорткомплексі “Локомотив” обласного центра у тренера Олега Миколайовича Зайченка”, – пояснює С.Гужва.
Змаганння в Сумах розпочалися з бігу на півторакілометрову дистанцію, на якій за нагороди боролися тридцять спортсменів. “Ігор Книжник виступав в другому, найсильнішому забігу де змагалися п’ятнадцять легкоатлетів, – розповідає С.Гужва. – До останнього кола (вся дистанція складалася з семи з половиною кіл, – прим. автора) Ігор біг п’ятим. Але потім спуртом обійшов двох суперників і фінішував третім з результатом 4 хв 09 сек. Перше і друге місця завоювали бігуни із Донецька Артем Алфімов і юніорський чемпіонат України з легкої атлетикиВолодимир Лонський.В першому напівфінальному забігу на 60 метрів з бар’єрами (висота 99 см), який розпочався в 16:30 змагався Микита Коваль. Його суперниками були ще чотири спортсмени. Наш земляк фінішував першим, показавши час 8,37 секунди. Другий забіг виграв лідер юніорської збірної України Олексій Овчаренко із Харкова. Його результат 8,38 секунди. В фінальному забігу (в 18:15) змагалися відразу восім спринтерів (чотири – з Харкова, два – з Донецька, і один із Дніпропетровщини). Микита з перших метрів вирвався вперед, але на самому фініші його випередив О.Овчаренко (8,06). У Коваля друге місце. Його час 8,29 секунди. Третім став харків’янин Максим Пасмор (8,42). Всі троє призерів виконали норматив кандидата в майстри спорту.

На слідуючий день в бігу на 3000 метрів повторилася історія забігу на 1500 метрів. Ігор Книжник знову в другому забігу посів третє місце (8.58,01). Ігор до фінішної прямої лідирував, але його обійшли А.Алфімов (8.47,0) і В.Лонський (8.55,5). Тілько ця трійка змогла пробігти по першому дорослому розряду. Хоча індивідуальний рекорд Книжника 8.27,0, що являється нормативом кандидата в майстри спорту. Радує те, що Ігор зміг достойно витримати дводенну конкуренцію і стати призером не на чемпіонаті області чи на Всеукраїнських турнірах, а чисто на чемпіонаті України. юніорський чемпіонат України з легкої атлетикиПотрібно відзначити, що Книжник являється чемпіоном України з бігу на 10000 метрів по шосе.Заключним видом змагань була естафета 4х200. Четвірка спринтерів Дніпропетровщини (Владислав Іжин, Микита Мартиненко, Микита Коваль, Едуард Зуєнок) програла хлопцям із Донецька (1.33,24). У наших спринтерів – 1.33,47. А перемогла команда із Сум (1.32,25). До речі, свій етап Микита Коваль здолав за 24 секунди”.
КОМАНДИ-ПРИЗЕРИ
1 – Дніпропетровська обл. (920 очків)
2 – Харківська обл. (892)
3 – Київська обл. (716)