Легкоатлети ККФВ на чемпіонаті Дніпропетровщини зайняли 18 призових місць

Чемпіонаті Дніпропетровщини з легкої атлетики Майже 100 спортсменів прийняли участь в Чемпіонаті Дніпропетровщини з легкої атлетики серед молоді та дорослих, який відбувся 12-13 січня в обласному центрі. ККФВ представляли 19 спортсменів. Змагання проходили в ДЮСШ № 3 і в легкоатлетичному манежі інституту фізкультури.
“Розпочався чемпіонат для нас із медальної дисципліни – стрибків у висоту, – розповідає тренер ККФВ Сергій Гужва. – Максим Поляков, подолавши планку на висоті 1 м 80 см, посів третє місце серед молоді. Потім в програмі був біг на 60 метрів серед жінок, де виступали вісім спортсменок ККФВ. Найкращий показник серед них у Міли Тагаєвої, яка посіла третє місце у фіналі “Б” (8,1 сек).
Дуже гостра і драматична боротьба проходила в секторі для метання спису. З першої спроби лідерство захопив Владислав Краснопівцев, пославший 800-грамовий снаряд на 50 м 06 см. І лише з останнього, шостого разу цей результат перевершив спортсмен із Кривого Рогу. Його спис ввіткнувся в грунт на позначці 50 м 67 см. Катерина Калініна стала третьою серед молоді (п`ятою серед дорослих). Родіон Кирпиченко був третім серед молоді і сьомим в абсолютному заліку. Олександр Жданюк посів друге місце серед молоді (шосте в “абсолютці”), а Роман Вінницький став першим серед юнаків.
Чемпіонаті Дніпропетровщини з легкої атлетики Наступною дисципліною став біг 1500 метрів, де виступало сім наших спортсменів. Анна Гунченко фінішну лінію перетнула серед молоді третьою. Кращий результат серед наших спортсменів показав студент першого курсу В’ячеслав Видря. Він встановив свій особистий рекорд 4 хв. 59 сек. і став третім серед молоді (п’ятий в абсолютному заліку).
Наступний день командного чемпіонату розпочався з коронної для нас дисципліни – спортивної ходьби. Другий рік поспіль після введення її в програму чемпіонату області, студенти ККФВ показують дуже високі результати. І знову не було рівних нашим дівчатам. Тетяна Велика з результатом 16 хв. 29,4 сек. стала абсолютною чемпіонкою. Третє місце посіла Тетяна Макаренко (18.20,1). Студентка другого курсу Пінчук Олександра старалась всю дистанцію держатися за подругами по команді і фінішувала четвертою. Разом з дівчатами йшли по цій дистанції Денис Ярошевський, Ігор Петрусь, Олег Гуртовий. Денис весь час змагався сам з собою. На останньому кілометрі він підвищив темп і фінішував першим з результатом 12 хв. 30 сек. Друге місце посів студент трететього курсу Ігор Петрусь (16.45,0). Третім став першокурсник Олег Гуртовий. Скажу відверто, що показані результати підняли настрій не тільки нашій команді, а і потішили глядачів.
В бігу на 60 метрів з бар`єрами Альона Рудійко у своєму забігу фінішувала першою з результатом з 10,0. Це був другий показник серед молоді і четвертий в абсолютному заліку. Анна Власюк серед молоді стала третьою. Серед чоловіків наш коледж представляв лише чемпіон України серед юнаків в бігу на 110 м з бар`єрами Микита Коваль. В напівфіналі він пробіг першим. У фінал “А” став другим, програвши три сотих секунди спортсмену з Нікополя. Остаточний результат Коваля рівно вісім секунд на бар’єрах метрової висоти.
3000 метрів Аня Гунченко всю дистанцію бігла третьою, та на послідньому кілометрі прискорилась і фінішувала на другому місці. Міла Тагаєва в своєму забігу на 200 метрів стала другою і четвертою в “абсолютці”.
Чемпіонаті Дніпропетровщини з легкої атлетики В останньому виді змагань, бігу на дистанції 2000 метрів з перешкодами, друге місце дісталось представниці ККФВ Олександрі Пінчук. А ще вона встановила свій індивідуальний рекорд 9 хв. 30,5 сек. На цій же дистанції Ігор Перюся в тяжкій боротьбі перетнув лінію фінішу теж другим. Його час – 7 хв. 39,4 сек. І дуже приємний сюприз підніс в вигляді третього місця студент першого курсу В’ячеслав Видря. Потрібно також зазначити, що випускник нашого коледжу Микола Мевша здобув дві перемоги: в бігу на 1500 метрів і на своїй коронній дистанції 3000 метрів”.

В результаті в чемпіонаті Дніпропетровської області збірна Кам`янського коледжу фізичного виховання зайняла три перших, шість других і дев’ять третіх місць.