Міжнародний день рідної мовиМіжнародний день рідної мови

21 лютого Міжнародний день рідної мови, відзначали у Кам’янському коледжі фізичного виховання. Рівень розвитку рідної мови є джерелом духовного розвитку народу. Згадаймо слова В. Сосюри: “Без мови рідної, юначе, й народу нашого нема”. Тому знати, берегти і примножувати рідну мову – це обов’язок кожної людини. Людина, яка не хоче знати рідної мови, руйнує те, що повинно стати фундаментом її особистості.
В цей день студенти коледжу брали участь у конкурсі читців, де декламували вірші відомих українських поетів про Україну , про родину та українську мову;співали українські пісні ; згадували її трагічну долю, демонстрували її красу і велич та своє шанобливе ставлення до рідної української мови ,підготували стіннівки з висловлюваннями про мову.
Серед студентів 1 курсу була проведена вікторина « Знавці рідного слова» Також студенти переглянули презентацію « Ділова українська мова»

Завершила свято викладач української мови і літератури Аврашова Г.Ф. яка закликала студентів зберігати і шанувати свою мову, заради прийдешніх поколінь, бо з нею наше майбутнє і майбутнє України.
Викладач української мови і літератури : Аврашова Г. Ф.