Шевченківські дні у ККФВ

Звіт про проведення виховних заходів до Шевченківських днів у Дніпродзержинському коледжі фізичного виховання

З 21 лютого по 15 березня у бібліотеці закладу вчитель української мови та літератури разом із бібліотекарем репрезентували увазі cтудентів книжково-ілюстративний куточок «Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття» та оформлену виставку, присвячену 204 -річниці від дня народження Т.Г.Шевченка, де Т.Й. Шарій та І.В.Назаренко ознайомили читачів з новинками книг.
10 березня 2018 року у ДКФВ проводився виховний захід до дня вшанування пам’яті славетного сина українського народу Т. Г. Шевченка.
Захід сприяв вихованню поваги не тільки до Шевченкового слова, але й зацікавленість до детального вивчення його життя та творчості. Підготовка студентів до цього заходу пройшла ґрунтовно, адже були висвітлені різні питання, навіть позапрограмового характеру. Така робота сприяла розвитку дослідницьких вмінь учнів, були виявлені нові факти з біографії Шевченка як письменника, поета, художника, громадянського діяча.Студенти також напам’ять розповідали уривки із поем Шевченка, супроводжуючи свої виступи презентаціями. Мета цього заходу для студентів: повторити й узагальнити матеріал про творчість Т. Шевченка, розвивати логічне мислення, навички виразного читання напам’ять, акторські та ораторські здібності; виховувати естетичний смак, свідому громадянську позицію, кращі людські якості. У заході взяли участь студенти І курсу.
Учитель української мови та літератури Аврашова Г.Ф. зі студентами 33 групи 15 березня провела інтелектуальний конкурс-гру «Брейн-ринг» під назвою «Життя й творчість Тараса Шевченка», присвячений Т. Шевченку. Метою заходу було формування духовної культури, виховання почуття любові та поваги до традицій свого народу, збереження і розвитку інтелектуального потенціалу. У заході взяли участь 28 студентів.
Виховні заходи пройшли на високому рівні. На відкритих заходах використовували різні форми проведення ; використовувалися інформаційно-комунікативні технології, інтерактивні методи, що сприяло кращому засвоєнню матеріалу студентами, вихованню поваги до творчості Кобзаря, залучення молоді до глибин шевченківської мудрості, утвердження його духовних заповідей як важливого чинника консолідації суспільства серед студентів.
Вчитель української мови і літератури: Г.Ф.Аврашова