Кам’янчани завоювали п`ять медалей на Всеукраїнському легкоатлетичному пробігу

Всеукраїнський легкоатлетичний пробігУ Жовтих Водах 2 червня пройшов XXXIII Всеукраїнський легкоатлетичний пробіг, присвячений Дню захисту дітей.

Цього разу 335 спортсменів з Києва, Сімферополя, Дніпра, Кропивницького, П’ятихаток, Кривого Рогу, Первомайська, Харкова, Одеси, Южноукраїнська, Олександрії змагалися на дистанціях 14 км (чоловіки) і 7 км (жінки, чоловіки, юнаки і дівчата). Вікова вилка серед учасників була від 8 до 80 років. Треба нагадати, що Жовтоводський легкоатлетичний пробіг по шосе є також відкритим чемпіонатом Дніпропетровщини.

За повідомленням тренера Сергія Гужви, в пробігу взяли участь і п’ять представників Кам’янського коледжу фізичного виховання. Четверо з них зайняли призові місця. “Не дивлячись на те, що господарі змагань взяли масовістю і перемагали майже в кожному забігу, тренер-викладач ККФВ Юлія Кушка, а також студенти цього вузу Ірина Сміюха, Христина Мартиненко і В’ячеслав Видря не дали їм це зробити на семикілометровій дистанції в вікових групах 16-17 і 20-29 років, – розповідає Сергій Гужва. – Кушка Юлія всю дистанцію бігла третьою, але на останніх трьох кілометрах спуртом пішла від суперниць і фінішувала першою з результатом 33 хв. 35 сек.
Її вихованка Ірина Сміюха здобула перемогу у віковій категорії 16-17 років. Другою в цій же категорії стала Христина Мартиненко. Видря В’ячеслав боровся за третє місце з двома спортсменами. На останніх шести сотнях метрів В’ячеслав показав хорошу фізичну підготовку і втік від них. Його час 27 хв 03 сек. Всього на семикілометровому відрізку змагалися 98 бігунів (50 дівчат). Приємно, що на семикілометровій дистанції у віковій групі 60-64 роки переміг чемпіон Європи Василь Карпович з СК “Дніпровець”, який показав результат 26 хвилин 28 секунд.

Треба відзначити, що Насонов Микита і Зенченко Олександр боролися за нагороди з ще двадцятьма суперниками в категорії “чоловіки 20-29 років”. Незважаючи на біль в коліні, яка посилилася приблизно за 800 метрів до фінішу, 14-кілометровий відрізок Микита пробіг п’ятим, а Зенченко сьомим. У категорії 18-19 років Лебідь Віталій посів сьоме місце, а Петрусь Ігор шосте”.