Регіональна науково – теоретична конференція «Українські спортсмени на Олімпійських іграх – погляд в історію»

Регіональна науково – теоретична конференція «Українські спортсмени на Олімпійських іграх – погляд в історію»13 грудня 2016 року в коледжі фізичного виховання відбулася регіональна науково – теоретична конференція серед ВНЗ І-ІV рівнів акредитації конференція «Українські спортсмени на Олімпійських іграх – погляд в історію», де було представлено матеріали, що висвітлюють аспекти, проблеми та перспективи підготовки спортсменів високого класу у вищих навчальних закладах України, питання історії участі українських спортсменів у найпрестижніших змаганнях – зимових і літніх Олімпійських іграх, а також поширення принципів олімпізму як складової розвитку олімпійського руху.
На конференції взяли участь викладачі та студенти коледжу, представники інших навчальних закладів, а саме Дніпропетровський державний інститут фізичної культури і спорту, Національна металургійна академія України, Українські спортсмени на Олімпійських іграх – погляд в історіюДніпродзержинський індустріальний коледж, Кам’янський державний енергетичний технікум, Івано-Франківський коледж фізичного виховання Національного університету фізичного виховання і спорту України, ОКЗ «Дніпропетровське медичне училище», Дніпродзержинський індустріальний коледж ДВНЗ УДХТУ, Нікопольський технікум Національної Металургійної Академії України. За традицією, перед початком прес-конференції почесні гості та учасники конференції відвідали музей трудової та спортивної слави коледжу та виставку надбань викладачів предметних та циклових комісій. Присутнім були представлені методичні розробки викладачів, звіти проведених відкритих занять з різних дисциплін, кубки, призи, грамоти та дипломи здобутків творчої співдружності викладачів та студентів. Почесні гості та учасники конференції інших навчальних закладів мали можливість оглянути навчальні аудиторії та спортивні зали.
Українські спортсмени на Олімпійських іграх – погляд в історіюУ рамках заходу було проведено прес-конференцію «Видатні олімпійці України», на яку були запрошені почесні гості, а саме: Чемпіон олімпійських ігор 1976 року, Заслужений майстер спорту з важкої атлетики, Заслужений тренер України, Двократний чемпіон Світу, Європи, двократний призер чемпіонату Світу Зайцев Юрій Костянтинович. Також майстер спорту з важкої атлетики, завідувач сектором спорту департаменту з гуманітарних питань міської ради м. Каменського Івашина Анатолій Андрійович та радник мера з питань молодіжної політики фізкультури і спорту Орлов Олег Анатолійович. Під час конференції присутнім випала можливість безпосередньо від чемпіона олімпійських ігор Зайцева Юрія Костянтиновича довідатися про цікаві факти його біографії та спортивного шляху, поставити запитання. Зустріч та спілкування з такими цікавими людьми мали важливе значення для студентів коледжу в розумінні перспектив, що відкриваються перед ними. На секційних засіданнях студентами були презентовані власні дослідження легенд олімпійського спорту. Це був своєрідний науковий форум, який поєднав різні рівні підготовки наукових досліджень від студентських пошуків до наукових досліджень.
Українські спортсмени на Олімпійських іграх – погляд в історіюНа пленарному засіданні виступили гості Івашина Анатолій Андрійович – завідувач сектором спорту департаменту з гуманітарних питань міської ради, Зайцев Юрій Костянтинович – олімпійський чемпіон 1976 року, двократний чемпіон світу, Заслужений майстер спорту СРСР ХХІ ігор з важкої атлетики