Бронза на чемпіонаті Європи з легкої атлетики

Дар’я Ставнича стала бронзовою призеркою чемпіонату Європи з легкої атлетики

Дар'я Ставнича ЧЕ бронзаДнями пройшов молодіжний чемпіонат Європи з легкої атлетики. Змагання для спортсменів до 23 років (U-23) тривали з 13 по 16 липня в польському місті Бидгощ. Випускниця Кам’янського коледжу фізичного виховання Дар’я Ставнича стала бронзовим призером.
Як повідомив тренер ККФВ Сергій Гужва, на змаганнях виступала його учениця випускниця ККФВ Дар’я Ставнича (на фото друга зліва). “Даша бігла естафету 4х400 метрів в складі збірної України, – говорить Сергій Гужва. – Наша команда кваліфікацію пройшла з другим результатом. В фінальній частині Ставнича розпочинала командний біг на першому етапі по першій доріжці. Свою частину естафети вона пробігла за 53,46 секунди і третьою передала паличку Яні Качур. Та вже почала відставати від суперниць і передала естафету Тетяні Мельник четвертою. Українська спринтерка бігла нога в ногу із конкуренткою із Польщі, і свій етап завершила другою. Останньою із українок бігла Катерина Клим’юк. Попереду неї маячили тільки спортсменки із Німеччини і Польщі.

Останні тридцять метрів Катерина майже наздогнала німкеню, але обійти її вона не змогла, програвши чотири сотих секунди. В результаті збірна України з результатом 3 хвилини 30,22 секунди стала бронзовим призером. Першою фінішувала команда
Польщі з часом 3 хвилини 29,66 секунди. У команди Німеччини (3.30,18) срібні медалі”.
В загальному заліку серед десяти команд-учасниць чемпіонату Європи збірна України стала четвертою, пропустивши вперед Німеччину, Італію і Польщу. В активі українців 10 медалей – 3 золотих, 3 срібних і 4 бронзових.