Команда легкоатлетів ККФВ стала призерами чемпіонату Дніпропетровщини

Команда легкоатлетів ККФВ стала призерами чемпіонату Дніпропетровщини

Пройшов чемпіонат Дніпропетровської області з легкої атлетики. Паралельно змагалися багатоборці (дівчата), семиборці (юнаки), восьмиборці, десятиборці, а також проводилися змагання серед вищих навчальних закладів I-IV рівня акредитації. Серед п’яти коледжів команда Кам’янського коледжу фізичного виховання посіла перше місце.
Як повідомив тренер ККФВ Сергій Гужва, команда коледжу виступала в складі 54 чоловік. “Перший день змагань відкрився метанням списа. Владислав Краснопівцев посів перше місце (в абсолютному заліку він став третім). Вістря 800-грамового снаряда, послане Владиславом ввіткнулося в газон на позначці 50 метрів 14 сантиметрів. Таким чином юнак встановив свій новий особистий рекорд. Родіон Кирпиченко ( 40 м. 25 см.) став другим (п’яте місце в абсолюті). Також всі призові місця на рахунку у наших дівчат. Відзначилися Катерина Калініна, Наталя Лисенко і Катерина Петрушкіна.
Команда легкоатлетів ККФВ стала призерами чемпіонату ДніпропетровщиниАбсолютною переможницею в стрибках у висоту стала Дар’я Попадюк. Результат 163 сантиметри – кращий її показник в цьому році. Альона Рудійко, підкоривши планку на висоті 157 сантиметрів, стала другою.
У гладкому бігу на стометрівці змагалися відразу сім спортсменок з ККФВ. Найшвидшою серед них стала Міла Тагаева, яка з результатом 13,2 секунди посіла друге місце. Дмитро Мельничук з результатом 11,7 секунди став третім.
У забігу на 1500 метрів Анна Гунченко з результатом 5.25,5 здобула перемогу (в абсолютному заліку друге місце). Першокурсниця Анна Момот фінішну лінію перетнула другою (третя в абсолюті). Призову трійку замкнула Анна Сміюха. Серед юнаків Іван Шевчик став другим, а Микита Насонов третім.
Наступною дисципліною був біг на 400 метрів серед дівчат. Суперницями наших Юлії Соколової та Ірини Іванченко були досвідчені бігунки з фізкультурного інституту. В результаті Юля стала першою (третя в абсолюті), а Іра, встановивши свій особистий рекорд 1.05,0, фінішувала третьою.
Перший день змагань закінчився естафетою 4х100. Ю.Соколовська, М.Тагаєва, М.Карповська, І.Іванченко обійшли команду ДТРК і стали перші. А юнацька команда ККФВ посіла друге місце, поступившись суперникам з “Монтажника” (Дніпро).
Змагання зі спортивної ходьби на три тисячі метрів відкрили наступний день. ККФВ просто “задавив” своєю масовістю. Тетяна Велика з самого старту задала суперницям високий темп. Так і не поступившись їм жодного метра дистанції, вона фініщіровала першою. Друге і третє місця зайняли відповідно Христина Мартиненко і Тетяна Макаренко. Також на цій дистанції медалі принесли і юнаки ККФВ. Лідер нашої області і чемпіон України зі спортивної ходьби Денис Ярошевський з результатом 13.48,9 став першим. Друге місце виборов студент третього курсу Ігор Петрусь. Першокурсник Владислав Гуртовий фінішував третім.
Команда легкоатлетів ККФВ стала призерами чемпіонату ДніпропетровщиниУ бігу з бар’єрами на стометрівці Альона Рудійко в абсолютному заліку була першою, показавши час 16,1 секунди. Другою стала її подруга Дарина Попадюк, третьою Анстасія Василенко. Солідності змагань серед юнаків надавало участь абсолютного чемпіона Дніпропетровщини Микити Коваля. Юнак став першим (в абсолютному заліку він другий), його колега Олексій Водяний – другий (третій в абсолюті).
У потрійному стрибку в довжину Данило Підгайко в першій спробі приземлився на позначці 11 м 30 см. Потім він продовжував додавати – 30 см, 20 см, 33 см (тільки в четвертій спробі у нього був заступ за планку). І з результатом 12 м 30 см хлопець посів друге місце (третє в абсолюті). Треба відзначити, що Данило тільки відновився після травми, але вже показує високі результати.
У бігу на 3000 метрів Анна Гунченко у важкій боротьбі з спортсменками з Дніпра стала першою (в абсолютному заліку була третьою). Її однокурсниця і тезка Анна Сміюха показала другий результат. Серед юнаків В’ячеслав Видря посів третє місце.
Наступним видом змагань був біг на 400 метрів. В ньому призерами стали Ганна Власюк, Анастасія Василенко та Олександра Пінчук.
На спринтерській дистанції 200 метрів, де змагалися понад п’ятдесят спортсменок, Міла Тагаєва показала другий результат (28,5 сек).
Серед дівчат у бігу на 800 метрів сенсаційно виступили дві наші спортсменки. Абсолютною чемпіонкою області з часом 2.28,3 стала Юлія Соколова. Студентка другого курсу Ірина Іванченко всю дистанцію бігла четвертою, але на останніх метрах вона зробила ривок і до лінії фінішу пробігла другою (в абсолюті третьою), показавши результат 2.43,7. Наталя Лисенко стала третьою (3.04,0). Треба відзначити, що дівчата тільки почали виступати на цій дистанції посли травм. Таке ж місце дісталося і Владиславу Селянкіну.
На старт 2000 метрів з перешкодами вийшли дві мої вихованки. Головну перемогу принесла студентка другого курсу Олександра Пінчук (друга в абсолюті). Анастасія Василенко до лінії фінішу прибігла другою (в абсолютному заліку третьою). Серед хлопців Влад Селянкін на останніх тридцяти метрах обійшов спортсмена з металургійної академії і став абсолютним чемпіоном області. Друге і третє місця відповідно посіли Ігор Петрусь і В’ячеслав Видря.
Наступним видом було штовхання ядра, що закінчилося для нас приємною несподіванкою. Студент другого курсу Роман Воронько послав шестікілограмове ядро на 11 метрів 52 сантиметри і завоював в абсолютному заліку перше місце. Олександр Андрущенко з результатом 9 м 35 см став третім.
Команда легкоатлетів ККФВ стала призерами чемпіонату ДніпропетровщиниЗавершилися змагання естафетою 4х400 м, де друге місце в абсолюті завоювали І.Петрусь, В.Селянкін, Д.Ярошевський, Д.Мельничук, які пропустили вперед лише команду металургійної академії з обласного центру.
За два змагальних дня наша команда завоювала 32 призових місця.
Спортсмени ККФВ змагалися і ставали призерами в інших дисциплінах. Так, в семиборстві юніорка Дарина Попадюк, вихованка тренера нашого коледжу Сергія Андросовича, набравши 4006 очок посіла перше місце в абсолюті. Друге місце дісталося Альоні Рудійко, вихованці Олега Зайченко. В її активі 3957 очок. Ксенія Кориш, ще одна вихованка Сергія Андросовича, у віковій категорії 2003/2004 р.н. набрала 3450 очок і посіла перше місце. Серед юнаків цього ж віку в восьмиборстві Ілля Білоус (тренер Сергій Андросович) з сумою 4670 очок став абсолютним переможцем”.
В абсолютному заліку перемогу здобула команда ІНФІЗу. Друге і третє місця зайняли спортсмени Кам’янського коледжу фізичного виховання і ДУФК (Дніпро). Серед коледжів призові місця розподілилися наступним чином: I – ККФВ, II – монтажний коледж, III – ДТРК. Ще один представник Кам’янського, Придніпровський державний металургійний коледж, зайняв четверте місце.
Треба відзначити, що медалі вручалися лише призерам в абсолютному заліку. Неприємно дивує і той факт, що в змаганнях серед вузів I-IV рівня акредитації спортсменів, які посіли перші-треті місця, організатори не змогли нагородити навіть грамотами!