Представники Кам’янського коледжу фізичного виховання – учасники профорієнтаційного заходу «День кар’єри»

День кар’єри ККФВПеред випускниками шкіл постає питання: «Ким бути? Яку професію обрати? До якого закладу йти навчатись?». Як відповідь на це питання, 10 жовтня у Центрі позашкільної роботи та дитячої творчості, куди завітали близько трьохсот кам’янських підлітків, відбувся масштабний профорієнтаційний захід «День кар’єри». Цей профорієнтаційний захід для старшокласників, який організував центр зайнятості нашого міста, проводився у тісній співпраці з департаментом із гуманітарних питань міської ради, ринкоутворюючими підприємствами і навчальними закладами Кам’янського. Основна мета заходу – допомогти молоді обрати своє майбутнє та сформувати усвідомлений підхід до вибору майбутньої професії.
На заході було людно і гамірно, молоді – не проштовхнутися, особливо – до стендів учбових закладів. Розповідали учнівській молоді міста про особливості професії вчителя фізичної культури, студентське дозвілля та умови вступу і представники нашого навчального закладу, серед яких були заст. директора з виховної роботи Хасамутдінова О.Т., відповідальний секретар Приймальної комісії Майстренко О.Ю., викладачі Протасюк О.О., Петеримов В.О. Майбутні абітурієнти отримали інформаційні буклети та «Анкети вступника», а з метою краще оцінити власні здібності, інтереси та можливості, школярів було запрошено до коледжу на День відкритих дверей.
Також, представляючи свій навчальний заклад, ділилися власним досвідом та досягненнями найкращі спортсмени коледжу: МСУ з важкої атлетики Петеримов А., чемпіон Європи з тхеквондо серед кадетів, 7 – кратний чемпіон України. КМСУ з тхеквондо Дзоз В., чемпіон Європи, України, КМСУ з кіокушин карате Чернуха В., КМСУ з естетичної гімнастики Степаненко А., КМСУ з художньої гімнастики Шило А., члени збірних команд коледжу з футболу, з баскетболу та легкої атлетики.
Під час презентації професії вчителя фізичної культури наші викладачі та студенти підсумували: «Якщо є бажання отримати цікаву і гідно оплачувану роботу в найближчому майбутньому – потрібно визначити правильно пріоритети вже сьогодні, а працювати над їх досягненням – вже зараз!».
Зустріч зі школярами була теплою, позитивною, а головне – корисною.
Такі цікаві профорієнтаційні заходи надають змогу школярам поспілкуватися з представниками різних навчальних закладів, підприємств міста та порадитися з фахівцями щодо вибору майбутньої професії.