Команда легкоатлетів дкфв стала чемпіоном дніпропетровщини

В Дніпрі 16-17 січня

Чемпіонат області та чемпіонат серед юніорів (1998/1999 р.н.). Проходило паралельно два легкоатлетичних змагання: командний чемпіонат області та чемпіонат серед юніорів (1998/1999 р.н.). В змагання прийняли участь команди “Локомотив”, “Метеор”, ДУФК і ДЮСШ № 3 із Дніпра, а також представники із Кривого Рогу, Жовтих Вод, Новомосковська, Павлограда. Команду ДКФВ представляли 37 спортсменів.
Як повідомив тренер ДКФВ Сергій Гужва, змагання розпочались із стрибків в висоту. “Першими стрибали дівчата, – розповідає С.Гужва. – Дар’ї Попадюк не було рівних суперниць. На висоті 160 см вона вже змагалася одна. Планку на цій висоті (як і інші висоти) Даша взяла з першої спроби. Трішечки дівчині не повезло, коли вона намагалась штурмувати висоту на 5 см вищу. Всі три спроби не принесли жаданого результату. Отже, Дар’я Попадюк стала абсолютною чемпіонкою. Її колега по коледжу (вони разом навчались також і в ДЮСШ № 3-СК “Прометей” у тренерської бригади Андросович, – прим. автора) Максим поляков з другої спроби зупинився на висоті 180 см. Таким чином, в своїй віковій категорії він став другим, а в абсолюті – четвертим.
Даша Попадюк перемогла в бігу на 800-метрівціНаступним видом змагань був біг на 3000 метрів. Борис Донченко став другим серед своїх однолітків і п’ятим в абсолютному заліку.
Даша Попадюк перемогла в бігу на 800-метрівці. Її результат 2.52,0. Тетяна Макренко посіла третє місце (3.01,5). Максим Лєвшин (2.04,7) тут став переможцем.
В спринті на 200 метрів Марина Тютюнник стала третьою серед спортсменок своєї вікової категорії. Богда Курдес був кращим серед юніорів і третім в абсолютному заліку.
Перший день змагань завершився бігом на півторакілометровій дистанції з перешкодами, де наші спортсмени посіли призові місця. Другими були Анастасія Василенко і Владислав Селянкін, третіми – Ганна Власюк і Ігор Петрусь.
Призери з ходьби на 3000 метрівНаступний день чемпіонатів розпочався з ходьби на 3000 метрів, де змагались наших п’ятеро дівчат і один хлопець. Безальтернативною абсолютною перемогою завершила цю дистанцію молодий тренер ДКФВ Юлія Кушка. Вона із старту і до фінішу не поступилась нікому лідерством і показала результат кандидата в майстри спорту – 14.39,0.

Наступні призові місця в абсолютному заліку зайняли Маргарита Повод (перша серед юніорів) з результатом 17.20,4 і Тетяна Велика (друга серед юніорів) – 17.20,7. Анастасія Василенко серед спортсменок 2000/2001 р.н. була першою, а в абсолютному заліку четвертою. Незважаючи на п’яте місце серед всіх вікових категорій Тетяна Макаренко (20.21,0) серед юніорок стала третьою. Владислав СелянкінРазом з Кушкою лідером по дистанції йшов Денис Ярошевський. Його час 13.25,4 дав змогу юнаку виконати перший спортивний розряд.
35 метрів з бар’єрами виграли Марина Караповська (6,8) і Максим Коваль (5,3). Призерами також стали Анастасія Василенко і Ганна Власюк, а також Олексій Водяний (третє місце).
Інна Петровська посіла третє місце в стрибках в довжину. Її найкращий результат 5 м 05 см.
В бігу на 1500 м перемогу одержала Ганна Гунченко. Другою стала Анастасія Василенко, третьою – Катерина Власенко. Владислав Селянкін на цій же дистанції був в абсолютному заліку третім (серед своїх однолітків – першим.

Катерина ВласенкоНа 400-метрівці третє місце зайняла Марина Тютюнник”.

Збірна ДКФВ серед десяти команд посіла перше місце (9 перших, 8 других і 8 третіх місць).